Tablete pentru copiii nevoiași, oferite de oameni de suflet, prin parohia Saligny, Arhiepiscopia Tomisului

Tablete pentru copiii nevoiași, oferite de oameni de suflet, prin parohia Saligny, Arhiepiscopia Tomisului

Ionuț Druche

În urma apelului ministrului Educaţiei, doamna Monica Anisie, către Patriarhia Română, în care solicita sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, pentru dotarea elevilor din medii defavorizate cu tablete şi laptop-uri, necesare cursurilor online, mai multe parohii din Arhiepiscopia Tomisului au răspuns acestei solicitări și au creat contextul prin care, mai mulți elevi din familii defavorizate au primit tablete pentru continuarea studiilor în mediul online.

Este și cazul părintelui paroh Adrian Crăciunescu, de la parohia Saligny, județul Constanța, care, în urma unui apel către enoriași, a reușit să dăruiască două tablete unor copii care nu aveau acces la sistemul de învățământ online.

Iată mesajul părintelui Adrian Crăciunescu către enoriași, postat pe rețeaua sa de socializare:

„Hristos a înviat!

A sosit vremea unui nou început. Ca orice lucru nou pe care îl folosim prima dată (cu micile dar plăcutele stânjenituri) Școala de acasă prin predarea online are și anumite carențe. Pe scurt, doresc să ajutăm câțiva copii din Parohia Saligny, care nu au tablete pentru a putea merge mai departe cu procesul de învățare. Atașez alăturat adresa Ministerului Educației și Cercetării destinată Patriarhiei Române. Mulțumesc anticipat prietenilor mei de pe facebook, pentru gestul nobil de a ajuta, fiecare cu cât poate, elevii din mediul rural, pentru egalitate de șanse în educație.

Ofer contul Parohiei Saligny și chitanță pentru orice ajutor și poze de la finalizarea proiectului nostru comun. Telefon 0760270740.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *