Tabăra de Creație “Licăr de Lumină”. 300 de copii din proiectul “Alege Școala!” pentru prima dată la munte

Tabăra de Creație “Licăr de Lumină”. 300 de copii din proiectul “Alege Școala!” pentru prima dată la munte

Alexandra Drugan

Copiii din proiectul “Alege Școala!”, implementat de Patriarhia Română și Fundația World Vision România, au parte de amintiri de neuitat în tabăra de creație “Licăr de Lumină”, de la Centrul Pastoral Sfântul Daniil Sihastrul, de la Mânăstirea Durău. Timp de 5 zile, cei mici au ocazia să facă drumeții, să picteze, să modeleze lutul, să descopere multe jocuri de cunoaștere, dar totodată să se îmbogățească din punct de vedere spiritual.

Pentru mulți elevi înscriși în proiectul “Alege Școala!” tabăra este un vis împlinit, pentru că nu au plecat niciodată din locul în care s-au născut. În această vară, 300 de copii din județele Prahova, Ialomița și Constanța se bucură în tabăra “Licăr de Lumină” de activități artistice, precum pictură, creație, dar și jocuri, competiții sportive, drumeții, studiu biblic, filme tematice și foc de tabără. În urma participării la atelierele și activitățile din tabăra “Licăr de Lumină“, copiii au ocazia să învețe, să descopere multe lucruri noi și să se întoarcă acasă mai dezvoltați din punct de vedere educațional și spiritual.

Părintele Florin Marica, consilier patriarhal și coordonator al proiectului din partea Patriarhiei Române, consideră că “în tabără copiii au avut posibilitatea să trăiască bucuria comuniunii și să descopere valoarea prieteniei sincere. Pentru o parte dintre copiii participanți, aceste tabere au fost adevărate trasee inițiatice în tainele credinței, în cunoașterea frumuseților țării, dar și a propriei generații, întâlnite în orizontul credinței. Unii dintre copii s-au integrat repede în activitățile propuse, alții au privit tăcuți, fără curaj, s-au obișnuit mai greu cu „noua familie”, devenind apoi sociabili și regretând în final cu toții faptul că tabăra s-a sfârșit atât de repede. Nu există bucurie mai mare decât să faci un copil fericit atunci când este privat de dragoste, posibilități materiale și prietenie.”

“În tabără mi-a plăcut c-am putut să mă joc. La atelierul de cunoaștere am învățat să vorbim mai clar, am învățat ghicitori și am făcut rebus ca să devenim mai inteligenți…că fără carte n-ai parte!” – Mario, comuna Roșiori, județul Ialomița

“Am pictat icoane, am cântat, ne-am jucat și a fost foarte frumos. Am învățat de la domn părinte că noi nu ne închinăm la icoane doar pentru imaginea pe care o vedem, ci pentru Sfinți. Aici în tabără am învățat să spun rugăciunea dinainte și după masă.” – Maria, comuna Roșiori, județul Ialomița

Tabăra Licăr de Lumină înseamnă 10 săptămâni, 300 de copii fericiți, sute de jocuri, o grămadă de obiecte confecționate și icoane pictate, dar și multă voie bună. O dată cu încheierea vacanței de vară, copiii din mediile defavorizate din punct de vedere social și educațional revin la activitățile remediale, desfășurate săptămânal în cadrul proiectului „Alege Școala!” și la activitățile extracurriculare, susținute de preoții și profesorii din comunități, care oferă copiilor o șansă la educație.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *