Spectacolul „Brâncovenii”, o nouă piesă de teatru religios la Constanța. Intrarea va fi liberă!

Spectacolul „Brâncovenii”, o nouă piesă de teatru religios la Constanța. Intrarea va fi liberă!

Ionuț Druche

Miercuri, 19 iunie 2019, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța va avea loc spectacolul „Brâncoveni”.

Piesa de teatru religios le propune constănțenilor o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții ei la mănăstirea Surpatele, dar şi asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul deschide o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Constantin Codrescu, Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Mircea Constantinescu, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alexandru lonescu. Textul piesei aparține părintelui Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia „Sfântul Pantelimon” – Foişorul de Foc din Bucureşti. Regia este semnată de Ivona Boitan, iar decorul şi costumele de Ileana Zirra.

Spectacolul prezintă ceea ce etnograful Ernest Bernea considera a fi „culmea istoriei suferințelor nemeritate îndurate de români” întruchipată de personajul Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

Evenimentul este organizat de către Compania Teatrală „Zona”, Arhiepiscopia Tomisului, mănăstirea Dervent, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța și parohia „Sfântul Pantelimon” din București și este dedicat Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română. Coproducători ai evenimentului sunt Protoieria Sector II şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi, Filiala Sector II.

Intrarea este liberă!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *