Simona Halep a fost distinsă cu „Crucea Sf. Ap. Andrei (Crucea Dobrogei)” (galerie foto)

Simona Halep a fost distinsă cu „Crucea Sf. Ap. Andrei (Crucea Dobrogei)” (galerie foto)

Ionuț Druche

Astăzi, marți, 6 noiembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a conferit sportivei Simona Halep distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni „Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)„.

Gestul pune în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului.

Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă.” (1 Cor. 9, 24-25).

În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos”, după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care își antrenează forțele psihofizice spre a crește după statura lui Hristos”. (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza și mistica paulină, p. 139)

Sursă text: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Ionuț Druche

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *