O nouă acțiune de donare de sânge se va desfășura la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, duminică, 10 februarie

O nouă acțiune de donare de sânge se va desfășura la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, duminică, 10 februarie

Ionuț Druche

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, organizează duminică, 10 februarie 2019, o nouă acțiune de donare de sânge. Aceasta va avea loc la așezământul parohiei, între orele 8.30 și 13.30.

Sunt așteptați toți cei care vor să-și ajute semenii și îndeplinesc următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, stare de sănătate bună, să nu consume grăsimi în exces sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să aibă la ei cartea/buletinul de identitate. Este indicat să nu fumeze înainte și după donare și să servească un mic dejun ușor și să bea minim 500 ml apă înainte. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice, care ar contraindica donarea de sânge.

Acțiunile anterioare desfășurate la parohia „Sf. Vasile cel Mare” au avut loc pe 22 iulie 2018, respectiv 21 octombrie 2018.

Biserica „Sf. Vasile cel Mare” este situată în Constanța, pe strada Ion Neculce nr. 2 G, zona Inel 2.

Sursă text și foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *