Mâine vor fi aduse la Constanța moaștele Sfântului și Dreptului Simeon

Mâine vor fi aduse la Constanța moaștele Sfântului și Dreptului Simeon

Ionuț Druche

Cu prilejul apropierii hramului bisericii, 10 februarie 2019, Parohia „Sfântul Haralambie” din Constanța pregătește credincioșilor o perioadă încărcată de slujbe și manifestări duhovnicești. Astfel, pe 1 februarie 2019, cu două zile înainte de prăznuirea Sfântului și Dreptului Simeon, primitorul de Dumnezeu, în Parohia „Sfântul Haralambie” va fi adusă spre închinare o părticică din moaștele Sfântului și Dreptului Simeon, care va rămâne spre închinare până pe 10 februarie 2019. Moaștele Dreptului Simeon, aduse de la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Odessa, vor fi întâmpinate vineri, 1 februarie, de la ora 17:00, la vaporașul de la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. De aici, preoții și credincioșii, alături de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vor pleca în procesiune până la Parohia „Sfântul Haralambie”, unde sfintele moaște vor fi așezate spre închinare.

Tot în această perioadă, 1 – 10 februarie 2019, în Parohia „Sfântul Haralambie” vor fi oficiate zilnic Sfânta Liturghie, de la ora 8:30, și Taina Sfântului Maslu, de la ora 17:00, iar biserica va fi deschisă zilnic, între orele 7:00 și 20:00.

În ziua hramului, 10 februarie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

Pentru mai multe detalii despre programul din perioada hramului: 0730992870, pr. Paroh Ciprian Stanca.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *