Mâine va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români”, pe traseul Poarta Albă – Mănăstirea Galeșu

Mâine va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români”, pe traseul Poarta Albă – Mănăstirea Galeșu

Ionuț Druche

Pentru al doilea an la rând, Arhiepiscopia Tomisului si Filiala Constanta a Asociatiei Fostilor Detinuti Politic din România organizeaza procesiunea „Calea mărturisitorilor români”.

Maine, 10 iunie 2018, Biserica Ortodoxă Română se va afla in duminica „Sfinților Români”, zi in care Manastirea Galeşul isi serbeaza hramul. Cu acest prilej, va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români” ce va începe de la Monumentul Memorial Poarta Albă și se va încheia la mănăstirea „Tuturor sfinților români”, Galeșu (pe o distanță de 5 km.). La procesiune vor participa și membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, filiala Constanța.

Clerul și credincioșii se vor întâlni, la ora 7.30, la Monumentul Memorial Poarta Albă, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de pomenire a celor care au murit la Canal, apoi, la ora 7.45, vor pleca în procesiune spre mănăstire, cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, unde, de la ora 9.00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *