Liturghie arhierească de noapte la Schitul Cloșca din județul Constanța

Liturghie arhierească de noapte la Schitul Cloșca din județul Constanța

Ionuț Druche

Miercuri, 7 februarie, începând cu ora 21.45, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie la schitul Cloșca, din satul cu același nume.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie va sfinți racla ce va adăposti un fragment din sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Iona din Kiev, ucenicul Sfântului Serafim de Sarov.

Sfântului Cuvios Iona din Kiev

Biserica satului Cloşca a fost ridicată între anii 2002 și 2004, fiind sfințită de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe 2 mai 2004. Pictura în frescă a fost realizată de pictorul Marian Sima, iar sfințirea picturii a avut loc pe 3 mai 2010. Începând din data de 1 ianuarie 2011, Biserica „Sfântul Gheorghe” din satul Cloşca a devenit schit de călugări. Astăzi, obştea schitului se află sub ascultarea şi povăţuirea duhovnicească a ieromonahului Leontie Fusa.

Schitul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Cloșca este situat pe drumul judeţean 232, la 5 km de DN 2A, în satul Cloşca, com. Horia, jud. Constanţa, la o distanţă de 68 de km de Constanța.

Sursa text: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *