La Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța s-a încheiat cea de-a II-a ediție a Școlii de vară pentru copii

La Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța s-a încheiat cea de-a II-a ediție a Școlii de vară pentru copii

Ionuț Druche

Duminică, 2 septembrie 2018, la Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța a avut loc festivitatea de încheiere a celei de a II-a ediție a Școlii de vară „Acasă la Sfântul Vasile”.

Proiectul, care a debutat pe 1 august 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a bucurat de prezența a 240 de copii, zilnic beneficiind de activitățile dedicate lor, între 60 și 100 de copii. În cadrul festivității de încheiere părinţii şi bunicii au primit creaţiile celor mici, iar cei care s-au implicat în desfășurarea proiectului au primit diplome de apreciere.

Coordonatorul și sufletul proiectului a fost preotul Jean Ion, cel care a organizat și prima ediție a proiectului, în anul 2017.

Împărțiți pe grupe de vârste de 4-9 ani, respectiv 10-14 ani, cei mici au participat, gratuit, la ateliere de pictură, desen, muzică, dans popular și modern, creație, jocuri, povești și activități sportive. Pentru toate acestea, parohia le-a pus la dispoziție un spaţiu în curtea bisericii și sala de mese a Așezământului „Vasiliada”.

Coordonate de către specialiști, cursurile celei de-a doua ediții a școlii de vară s-au desfășurat de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, după următorul program:

– Luni: Atelierul de pictură, artist și pictor iconar Mihaela Țigaret;

– Marți: Alfabetul sufletului, psihologi: Adriana-Mioara Măgură și Cristina Mureșan (relația copilului cu Dumnezeu, cu sine și cu cei din jur, prin elemente simple de cunoaștere psihologică și duhovnicească, cântec, joc, activități individuale și de grup),

– Miercuri: Atelierul de creație, prof. Marinela Ciobotaru și Irina Marangic (broderie tradițională, cusut pe etamină și împletitură);

– Joi: Dansuri populare și moderne, profesor de dans Alexandru Popovici și educatoarele Grădiniței „Lumea poveștilor”, Constanța;

– Vineri: Jocurile copilăriei, Asociația TEAM.

Toţi copiii care au participat la activitățile școlii de vară au primit în fiecare zi o gustare oferită de către parohie.

Fotografii din cadrul Școlii de vară „Acasă la Sfântul Vasile”, ediția a II-a:

   

În ziua de joi, 30 august 2018, copiii care au participat la Școala de vară au primit în dar de la organizatori, o excursie care a avut următoarele obiective: Trofeum Traiani, Cetatea Adamclisi, Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” și Mănăstirea Dervent.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *