La Muzeul Național de Geologie din București a avut loc vernisajul expoziției temporare „De la meșteșug la artă. Prelucrarea pietrei”

La Muzeul Național de Geologie din București a avut loc vernisajul expoziției temporare „De la meșteșug la artă. Prelucrarea pietrei”

Ionuț Druche

Miercuri, 11 iulie 2018, la Muzeul Național de Geologie din București a avut loc vernisajul expoziției temporare (până pe 23 septembrie 2018) „De la meșteșug la artă. Prelucrarea pietrei”. Toate cele 114 exponate, datate din neolitic până în perioada bizantină, aparțin Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Printre acestea sunt: lame de silex, dăltițe, topoare, gratoare, gresii, fusaiole, râșnițe, mojare, vârfuri de săgeată, proiectile, capiteluri, basoreliefuri, fragmente sculpturale, pandantive etc.

Expoziția a fost vernisată de domnul Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Geologic al României, prin Muzeul Național de Geologie din București, în parteneriat cu Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Institutul de Studii Avansate pentru cultura și civilizația Levantului.

Potrivit domnului Sorin Marcel Colesniuc, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța au mai fost prezenți: dr. Valentina Voinea, dr. Cristina Talmațchi, dr. Gabriel Talmațchi, Constantin Șova, Doina Banciu și Laurențiu Chelărescu.

Fotografii de la vernisajul expoziției „De la meșteșug la artă. Prelucrarea pietrei”:

Sursă text și foto: Facebook Sorin Marcel Colesniuc

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *