La mulți ani părintelui Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent!

La mulți ani părintelui Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent!

Ionuț Druche

Redacția Revistei „Tomisul Ortodox” îi urează un călduros „La mulți ani!” părintelui arhimandrit Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, cu ocazia cinstirii în Biserica Ortodoxă a patronului său spiritual, Sfântul Apostol Andrei.

Părintele Andrei Tudor s-a născut pe 27 mai 1968 în comuna Niculițel, județul Tulcea, și a primit la botez numele Marcel. În anul 1991 a intrat ca frate la Mănăstirea Dervent sub ascultarea părintelui stareț Gheorghe Avram. În același an a fost călugărit, cu numele Andrei, și a fost hirotonit preot, iar din anul 1998 a fost numit stareț al Mănăstirii Dervent. Între 2001 și 2005 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, iar din anul 2007 este absolvent al secției de master „Drept canonic și instituții comunitare” de la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. În anul 2007 a fost ridicat la rangul de arhimandrit, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Între 2007 și 2009 a deținut și funcția de Vicar eparhial, în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Sub stăreția părintelui Andrei Tudor, Mănăstirea Dervent trece printr-o perioadă înfloritoare, atât din punct de vedere duhovnicesc, cât și administrativ. De zece ani mănăstirea găzduiește diverse evenimente culturale, conferințe, simpozioane, dar și tabăra de creație „Dobrogea și Dunărea creștină”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *