Începe a doua parte a proiectului școlar-educațional „România în sărbătoare”

Începe a doua parte a proiectului școlar-educațional „România în sărbătoare”

Ionuț Druche

Luni, 12 februarie 2018, demarează a doua parte a proiectului școlar-educațional „România în sărbătoare”. Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House”.

Activitățile propuse pentru al doilea semestru școlar și dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, se vor desfășura sub titlul „România – 100 de ani”, și vor cuprinde:

  1. Dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali.
  2. Concursuri:

–   Concurs de fotografie „România mea frumoasă”;

–   Concurs de desene „Primul Război Mondial și Marea Unire de la Alba Iulia”;

–   Concurs de eseuri „Marea Unire. De la contribuția dobrogenilor la idealul național”.

Termenul de predare a materialelor este 2 mai 2018, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 25 mai 2018. Premiile constau în sume de bani, după cum urmează: Locul I – 200 lei, Locul II – 150 LEI, Locul III – 100 lei. Elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Lucrările câștigătoare vor fi publicate în ediția on-line a Revistei Tomisul Ortodox, publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului. Desenele pot fi realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, mai puțin colaj. Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la dna Inspector de Specialitate, Daniela Stan, coordonator al proiectului. Lucrările vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de mail și telefon, școala de proveniență și clasa. Fotografiile și eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasa, profesor coordonator – adresa de mail și telefon), la adresa ion_druche@yahoo.com. Cerințe eseu: scris cu Times New Roman, caracter de 12, spațiu 1,5, 2-3 pagini A4. Cerințe fotografie: Fotografiile pot fi realizate cu orice model de aparat foto digital. În concurs sunt admise inclusiv fotografii realizate cu telefoane sau tabletă.

  1. Excursii tematice.

Pentru mai multe detalii despre zilele în care vor fi dezbateri și prezentări în școli puteți vizita pagina de faceboock a preoiectului: România în sărbătoare.

Prima etapă a proiectului a fost dedicată împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, în urma Războiului de Independență și a fost finalizată pe 24 ianuarie 2018.

Coordonatorii proiectului sunt: Inspector Daniela Stan, ISJ Constanța, Prof. Chivu Dorina, director adj. Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Prof. Myrone Mirela, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Prof. Gabriel Mitroi, Colegiul Tehnic Energetic Constanța și Ionuț Druche, Director Editura Arhiepiscopiei Tomisului, iar printre colaboratori se numără: Col. (r) Remus Macovei, președintele Asociației Naționale „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre/Black Sea House” și Prof. Caracoti Constantin, directorul Liceului Teoretic „Traian” Constanța.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *