Încep dezbaterile școlare cu tema „România – 100 de ani”, din cadrul proiectului „România în sărbătoare”

Încep dezbaterile școlare cu tema „România – 100 de ani”, din cadrul proiectului „România în sărbătoare”

Ionuț Druche

Vineri, 23 februarie 2018, de la ora 14:00, în sala de conferințe „Clio” a Muzeului de Marină Constanța, va avea loc prima activitate din partea a doua a proiectului școlar-educațional „România în sărbătoare”. Partea a doua a proiectului se desfășoară sub titlul „România – 100 de ani” și este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, dar și făuritorilor Marii Uniri. La eveniment vor participa elevi ai Liceului Teoretic Traian din Constanța, iar printre vorbitori se numără: Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, doamna  prof. Daniela Stan, Inspector în cadrul ISJ  Constanța, doamna prof. Chivu Dorina, director adjunct al Liceului Teoretic Traian din Constanța, domnul col. (rez.) Remus Macovei, președintele Filialei Constanța a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și domnul dr. Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House”.

Prima etapă a fost dedicată împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă în urma Războiului de Independență și a fost finalizată pe 24 ianuarie 2018.

Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House”, iar coordonatorii sunt: Inspector Daniela Stan, ISJ Constanța, Prof. Chivu Dorina, director adj. Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Prof. Myrone Mirela, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Prof. Gabriel Mitroi, Colegiul Tehnic Energetic Constanța și Ionuț Druche, Director Editura Arhiepiscopiei Tomisului.

Mai multe detalii despre desfășurarea celei de a doua părți a proiectului puteți găsi aici, sau pe pagia de facebook a proiectului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *