Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, slujește azi în Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Mangalia

?????????????

Ionuț Druche

Duminică, 24 februarie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de Sfințire Mică a bisericii cu hramul ”Sf. Ioan Botezătorul” din Mangalia (cartierul Coloniști), urmată de Sfânta Liturghie, începând cu ora 8.00.

Parohia Sf. Ioan Botezătorul s-a înființat în anul 2006, pe terenul donat de un credincios, locul fiind sfințit de către IPS Teodosie. În anul 2007 s-a ridicat un paraclis în care se slujește și în momentul de față, răspunzând nevoilor parohiei.

Între 2017-2019 s-au efectuat lucrările de reabilitare a paraclisului, iar din această vară vor începe lucrările și la construcția bisericii mari.

De-a lungul timpului s-au derulat mai multe proiecte sociale prin care credincioșii Mangaliei au beneficiat de sprijinul parohiei.

Împreună cu reprezentanții Fundației „Callatis” Mangalia, în fiecare an, în pragul sărbătorilor au fost oferite pachete cu dulciuri, fructe și rechizite unor familii cu o situație socială dificilă.

Anul trecut s-a dat startul la o nouă acțiune umanitară, sub titulatura „Lumină în ochi și în sărbători”, care se adresează în primul rând persoanelor vârstnice, fără posibilități financiare, care au nevoie de intervenție chirurgicală oftalmologică. Proiectul constă într-un parteneriat cu „Mrini Eye Hospital” din Constanța, care s-a deplasat la parohie pentru consultul preliminar și programarea operațiilor la clinică. Consultul, intervenția și tratamentul post-operator sunt oferite în mod gratuit de către „Mrini Eye Hospital”, iar parohia a asigurat transportul și costul tratamentelor ulterioare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *