În contextul anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română, la Constanța s-ajucat piesa de teatru „Osânda cărților”

În contextul anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română, la Constanța s-ajucat piesa de teatru „Osânda cărților”

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța s-a desfășurat azi, 10 mai 2018, piesa de teatru „Osânda cărților”. Spectacolul a transpus pe scenă realitatea potrivit căreia apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost și făuritorii Marii Uniri. Acest eveniment a fost dedicat elevilor constănțeni, care au aprofundat istoria reală a poporului român. „Osânda cărţilor” este un proiect teatral dedicat Centenarului Marii Uniri şi se bazează pe o cercetare derulată pe parcursul a aproape patru ani în arhivele CNSAS. Face parte din seria de activități dedicate Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română și se înscrie în cadrul proiectului „Centenarul Unirii în Dobrogea, locul unde începe istoria românilor”, organizat de Departamentul Cultural-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, Mănăstirea Dervent, Filiala Constanța a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House” Constanța.

Multumim pentru participare si sprijin: Dorin Popescu, Remus Macovei, Gabriel Mitroi, Mihai Petre, Sorin Marcel Colesniuc, Corina Apostoleanu, Stan Daniela, pr. Teleanu Bogdan (autorul piesei de teatru) și conducerii instituțiilor de învățământ de la: Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național de Arte Regina Maria, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic Geoerge Călinescu și tuturor profesorilor și elevilor participanți.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *