Filmul documentar „Preoții români, jertfă și rugăciune pentru Unire” va fi lansat azi, la Constanța

Filmul documentar „Preoții români, jertfă și rugăciune pentru Unire” va fi lansat azi, la Constanța

Ionuț Druche

Azi, la Constanța, va avea loc lansarea filmului documentar „Preoții români – jertfă și rugăciune pentru Unire”. Documentarul este realizat de Trinitas TV și jurnalistul Cristina Liberis!

Intrarea este liberă!

Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, azi, 29 iunie 2018, de la ora 17:00 și este organizat de către Trinitas TV, Patriarhia Română, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I – filiala Constanța.

Acest film este despre ei. Despre cei care au fost alături de soldați în tranșee, în spatele frontului alături de cei rămași pe drumuri, în lagărele din Bulgaria, din Germania, din Ungaria, la căpătâiul răniților, alături de mii de orfani. Unii au fost mobilizati împreună cu țăranii din zonele lor, alții au plecat voluntar pe front sau în spitalele de campanie. Indiferent unde se aflau, rolul lor a fost decisiv în câștigarea bătăliilor din Moldova și mai apoi, pe plan diplomatic, pentru realizarea celor 3 Uniri ale provinciilor românești cu țara.
Vă așteptăm cu drag!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *