„Este o onoare pentru mine să țin Crucea. Asta mi-am dorit!”

„Este o onoare pentru mine să țin Crucea. Asta mi-am dorit!”

Ionuț Druche

Astăzi, de sărbătoarea Botezului Domnului, pe faleza Cazinoului din Constanța, în prezența a 15.000 de credincioși, Înaltpreasfințitul Teodosie a oficiat slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul slujbei, după tradiție,  Înaltpreasfinția Sa a a aruncat trei cruci în Marea Neagră, care simbolizează Sfânta Treime. Crucile au fost prinse de trei tineri care au sărit în apă alături de alți temerari, dar și de o femeie de 30 de ani, instructor de înot.

Sursa video: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Cei trei tineri care au prins crucile anul acesta sunt: Mihai Michena Fedul, salvamar și fost antrenor de delfini, Bogdan Vartan, salvamar și Jean Godeanu, de la Agenția de Salvare a Vieții Umane pe Mare.

După ce a ieșit din valurile mării, Mihai Michena Fedul a declarat că: „Este o onoare pentru mine să țin crucea. Asta mi-am dorit. A fost o provocare să înot fără costum”.

Pentru curajul lor, toți cei care s-au aruncat în mare au fost recompensați cu daruri din partea Arhiepiscopiei Tomisului.

Înaltpreasfințitul Teodosie a declarat la sfârșitul slujbei că: „Boboteaza anului 2018 este cu soare şi cu temperatură ridicată. Important este ca această temperatură ridicată să fie şi înăuntrul nostru, în sufletul nostru, o temperatură a credinţei curate şi înalte. (…) Nădăjduim că anul acesta va fi un an cu lumină şi cu bucurie, va fi un an bun, de belşug şi de sănătate”.

Foto: Ionuț Druche

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *