Elevi și studenți din Constanța vor reprezenta Arhiepiscopia Tomisului la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu

Elevi și studenți din Constanța vor reprezenta Arhiepiscopia Tomisului la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu

Ionuț Druche

Astăzi va avea loc festivitatea de deschidere a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a binecuvântat aseară pe cei 40 de tineri care vor reprezenta Arhiepiscopia Tomisului la Sibiu, sub îndrumarea preotului Dănuț Bertea, parohul Bisericii „Buna Vestire” din Constanța.

 

În cele patru zile ale evenimentului, 6-9 septembrie, sunt așteptați la Sibiu tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.

Reuniunea din septembrie 2018 se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj în 2015, la București în 2016 și la Iași în 2017.

Întâlnirea de la Sibiu are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.

Mai multe detalii și programul ITO 2018, puteți vizualiza aici.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *