Duminică, 30 iunie 2019, va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români”, pe traseul Poarta Albă – Mănăstirea Galeșu

Duminică, 30 iunie 2019, va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români”, pe traseul Poarta Albă – Mănăstirea Galeșu

Ionuț Druche

Pentru al treilea an la rând, Arhiepiscopia Tomisului și Filiala Constanta a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România organizează procesiunea „Calea mărturisitorilor români”.

Duminică, 30 iunie 2018, Biserica Ortodoxă Română se va afla in duminica „Sfinților Români”, zi in care Mănăstirea Galeşul iși serbeaza hramul. Cu acest prilej, va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români” ce va începe de la Monumentul Memorial Poarta Albă și se va încheia la mănăstirea „Tuturor sfinților români”, Galeșu (pe o distanță de 5 km). La procesiune vor participa și membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, filiala Constanța.

Clerul și credincioșii se vor întâlni, la ora 7.30, la Monumentul Memorial Poarta Albă, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de pomenire a celor care au murit la Canal, apoi, la ora 7.45, vor pleca în procesiune spre mănăstire, cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, unde, de la ora 9.00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

Prima procesiune a avut loc în anul 2017, în ajunul Duminicii Sfinților Români, și a fost organizată cu prilejul „Anului comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *