Două eleve de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” au oferit 300 de cărți într-un mall din Constanța

Două eleve de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” au oferit 300 de cărți într-un mall din Constanța

Ionuț Druche

Două eleve ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au oferit gratuit 300 de cărți în City Park Mall. Elevele, Anca Maria Coandă și Ada Giuglea din clasa a XII-a, sunt membre ale organizației FLEX Alumni Constanța, sub egida căreia s-a desfășurat evenimentul „Share the Knowledge”. Anca Maria Coandă și Ada Giuglea au amplasat cărți prin diferite locuri din City Park Mall, iar acestea au fost căutate și găsite de cei pe care i-au provocat.

Cele două tinere au oferit astfel 300 de cărți constănțenilor, care au găsit în ele mesaje de încurajare de la donatori. Acțiunea, care a avut motto-ul „Ajută-ne să împărtășim cunoașterea! Let’s help our community!”, își propune conștientizarea importanței lecturii printre constănțeni.

Elevele au primit și sprijinul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, prin doamna Ionela Simula, profesoară de religie și totodată bibliotecara instituției de învățământ. Astfel, în biblioteca școlii au fost strânse cărțile, donate în perioada 03.10.2017 – 06.10.2017, și pregătite pentru a fi distribuite.

Prof. Ionela Simula a declarat la sfârșitul evenimentului următoarele: ,,FLEX Alumni Constanța, prin reprezentanții săi Anca Maria Coandă și Ada Giuglea, a venit în sprijinul lecturii, dăruind cărți gratis. Scopul a fost atins! În câteva minute cărțile erau în mâinile trecătorilor care ne-au adresat multe întrebări: ,,Chiar le putem lua gratis? Trebuie să le citim și să le returnăm? Aveți și cărți pentru copii?”.

FLEX sau Programul de schimb pentru viitorii lideri (The Future Leaders Exchange) este un program care se desfășoară sub patronajul guvernului american, dedicat elevilor de liceu din fostele țări comuniste. Elevii participanți în acest program sunt primiți cu bursă la un liceu din America, pentru un an de zile. Prima generație de absolvenți din România a avut loc în acest an, 2017. Anca Coandă și Ada Giuglea sunt singurele eleve din Constanța care anul trecut au fost plecate cu bursă pentru a studia în Statele Unite iar acum au dorit să marcheze statutul de absolvente ale programului.

Anca Coandă, a declarat pentru Radio Constanța; „Am pus în câteva locuri diferite cărți care conțin și câte un mesaj frumos și motivant de la fiecare donator de carte pentru noul ei posesor. Au fost și oameni care ne-au cerut din start câte o carte atunci când ne-au văzut cu ele. Deși nu ne așteptam, pentru că știm cu toții că mulți oameni nu mai au timp de lectură sau cel puțin așa declară, cărțile s-au epuizat aproape într-o oră iar oamenii au fost foarte încântați. Noi credem că prin astfel de acțiuni am putea influența în mod pozitiv mai mulți tineri să citească mai mult”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *