Concursul național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”

Concursul național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”

Ionuț Druche

Sub semnul declarării de către Patriarhia Română a anului 2020 drept An omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul Comemorativ al filantropilor ortodocși români în Patriarhia Română, Patriarhia Română, prin Arhiepiscopia Tomisului Departamentul Educațional-Catehetic, și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează concursul național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”.

Acțiunea are drept scop promovarea sfințeniei căsătoriei, încurajarea și susținerea familiilor să aibă o viață creștină autentică și apărarea lor de provocările actuale și de „modelele” străine, încurajarea solidarității între membrii familiei și între familii.

Concursul se va desfășura până în luna mai, după următorul program:

1-31 ianuarie – conceperea miniproiectelor;

1 februarie – 9 martie – desfășurarea activităților miniproiectului;

10-16 martie – depunerea miniproiectelor la protopopiate;

17-31 martie – evaluarea și premierea miniproiectelor la nivel de protopopiat;

7-27 aprilie – evaluarea și premierea miniproiectelor la nivel de eparhie, de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului;

21 mai – premierea miniproiectelor la nivel național, la Catedrala patriarhală.

Detalii despre concursul național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” puteți găsi aici:

Un alt proiect organizat în Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Educațional-Catehetic, și pus sub egida Patriarhiei Române și a anului omagial amintit, este: „Cateheza, lumina sufletului. ”

Catehezele se vor desfășura o dată pe săptămână în fiecare parohie din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Ele au rolul de a intensifica educația religioasă a credincioșilor, promovarea activităților de sprijin a copiilor aflați în risc de abandon școlar, editarea de materiale religioase, cu caracter formativ și informativ, pentru părinți, organizarea de activități catehetice cu tinerii etc.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *