Concursul „Eroul din familia mea”, o invitație adresată tuturor, indiferent de vârstă

Concursul „Eroul din familia mea”, o invitație adresată tuturor, indiferent de vârstă

Emil-Corneliu Ninu

LA MANGALIA VA AVEA LOC EDIȚIA A VI-A, JUBILIARĂ,  A CONCURSULUI „EROUL DIN FAMILIA MEA”

Anunțul de mai jos se vrea a fi o INVITAȚIE adresată TUTUROR, INDIFERENT DE VÂRSTĂ ȘI DE DOMICILIU, tuturor celor care doresc să scoată din colțul de umbră al trecutului faptele de seamă ale celor care constituie subiectul drag al amintirilor și recunoștinței față de unii membri ai familiilor lor, indiferent că au fost aceștia strămoși, bunici, părinți, frați și surori sau chiar copii.
Este ceea ce ne-am propus, în urmă cu șase ani, a face și noi, o mână de oameni voluntari și entuziaști, care au simțit cu toată ființa lor că au o obligație de împlinit pentru cei care au înțeles să-și facă datoria față de țară.
Deoarece rândurile Dv., poate puține, în noianul rătăcirilor prin trecut, vor fi cuprinse în paginile unor cărți și reviste, credem că, astfel, vor putea rămâne „urmașilor și urmașilor urmașilor noștri” (B. Șt. Delavrancea), cu pildele și învățăturile lor, așa cum își doreau și primii noștri cronicari.

* * *

ASOCIAŢIILE „CULTUL EROILOR” MANGALIA și „ALIANȚA DEMNITĂȚII NOASTRE” ORGANIZEAZĂ EDIŢIA A VI-A, JUBILIARĂ, A CONCURSULUI „EROUL DIN FAMILIA MEA”, OCAZIONATĂ DE SĂRBĂTORIREA CENTENARULUI „MARII UNIRI”, PRECUM ȘI A „ZILEI ÎNĂLŢĂRII ŞI A EROILOR” (JOI 17 MAI 2018).
I. Scopul concursului:
– Cunoaşterea, preţuirea şi mediatizarea faptelor eroice legate de marile momente istorice ale României: Războiul de Independenţă, Războaiele Balcanice, Primul şi Al Doilea Război Mondial, prizonieratul, exodul unor populații, calvarul deținuților politici din închisorile comuniste și al strămutaților, Revoluţia din Decembrie 1989, participarea armatei române la teatrele de operaţiuni Kossovo, Irak, Afganistan
– Aprecierea justă şi recunoştinţa faţă de eroii neamului, mai mult sau mai puţin cunoscuţi
– Încurajarea și formarea deprinderilor de elaborare de către elevi a unor lucrări cu un conţinut interesant, bogat şi semnificativ, ce urmează a fi publicate în paginile unor reviste („Arma Pontica”, „Mangalianul” ș.a.), precum şi în volum aparte
II. Participarea este deschisă oricărui amator, din țară sau de peste hotare, pe trei categorii de vârstă (gimnaziu, liceu și adulți).
III. Condiţii de participare:
a. – prezentarea unei lucrări de 2 – 5 pagini, în Word, font de 12, cu semne diacritice, interval de 1 1/2 rânduri, putând fi o compunere artistică (amintire, evocare, portret, povestire, versuri etc.), publicistică (interviu, medalion, reportaj etc.) sau lucrare ştiinţifică (schiţă biografică, eseu, vizând contribuţia eroului la derularea unui fapt istoric.);
b. – obligativitatea anexării unor ilustraţii diverse: copii de pe documente personale și ale epocii, precum portrete, fotografii individuale sau de grup, diverse ceremonii, precum decorarea unor eroi, acte militare: brevete, ordine de serviciu, foi de drum, scrisori din timpul războiului, cărţi poştale, legitimaţii, acte doveditoare ale deţinerii unor medalii, decoraţii, ordine, comunicate privind decesul eroului respectiv, extrase din presă etc.
IV. Premiile acordate vor consta în:
a. un sejur la mare, cu familia, de 3 (trei) zile, pentru o singură lucrare, din toate;
b. trofee (cupe) primului clasat, din fiecare categorie;
c. diplome eliberate de către cele două asociații organizatoare;
d. participarea gratuită la o excursie cu obiective turistice din Dobrogea, organizată cu ocazia comemorării „Centenarului Participării României la Războiul de Întregire a Neamului” .
V. Juriul va fi constituit din 5 membri, incluzând scriitori sau istorici și reprezentanți ai celor două ONG-urir organizatoare, având, ca președinte, pe dna Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România.
VI. Activitatea de premiere va avea loc miercuri, 16 mai 2018, orele 17,00, într-o locație ce va fi anunțată din timp.
VII. Înscrierile se vor face în perioada 1 aprilie – 11 mai 2018, astfel:
a. Prin e-mail: emil_corneliu@yahoo.fr sau WhatsAppe Telefon: 0755076667
b. Prin poştă, cu data ştampilei în intervalul amintit, pe adresa: Emil-Corneliu Ninu, str. Oituz, nr. 3, Mangalia, judeţul Constanţa.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *