Azi, Biserica „Sfântul Mina” din Constanța își serbează hramul mare

Azi, Biserica „Sfântul Mina” din Constanța își serbează hramul mare

Ionuț Druche

Duminică, 11 noiembrie 2018, la biserica „Sfântul Mina” din parcul Tăbăcărie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de Sfințire mică a apei (Aghiasma Mică), urmată de Sfânta Liturghie arhierească și slujba de sfințire a două icoane închinate Maicii Domnului: una, o replică după icoana Maica Domnului „Bucurie neașteptată”, care a fost donată de către un grup de pelerini basarabeni care frecventează biserica în perioada vacanțelor, iar cealaltă a fost pictată la Mănăstirea Cutlumuș din Sfântul Munte Athos (Grecia) și donată bisericii „Sf. Mina”.

La sfârșitul slujbei vor fi împărțite 2000 de pachete cu alimente, pregătite în cinstea hramului.

Totodată, credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Mina, ale Sfinților Epictet și Astion și ale Sfinților Mucenici din Sinai și Rait, care vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii.

Sfântul Mina

 

Sfântul Mina este originar din Egipt şi a trăit în secolul al III-lea, în timpul împăraţilor romani Diocleţian și Maximian. A slujit în armata romană, apoi s-a retras în pustie pentru a se dedica rugăciunii şi pentru a fugi de închinarea la idoli, la care erau obligaţi soldaţii.

Pentru că şi-a mărturisit credinţa în Hristos, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite şi, în cele din urmă, decapitat.

În evlavia populară, Sfântul Mina este cunoscut şi ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale.

Sursă foto deschidere: Facebook Primăria Constanța

Sursă text: Facebook Ahiepiscopia Tomisului

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *