Anul acesta întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși va avea loc la Sibiu. Iată ce reprezintă sigla ITO 2018

Anul acesta întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși va avea loc la Sibiu. Iată ce reprezintă sigla ITO 2018

Ionuț Druche

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu va marca începutul toamnei anului 2018, fiind un eveniment cu caracter național și internațional, ce va reuni în frumoasa cetate transilvană un număr de 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu va avea loc în perioada  6-9 septembrie 2018.

În cele patru zile ale evenimentului sunt așteptați la Sibiu tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.

Reuniunea din septembrie 2018 se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj în 2015, la București în 2016 și la Iași în 2017.

Întâlnirea de la Sibiu are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.

Înscrisul „ITO 2018” transmite prin grafica utilizată dinamică și tinerețe, iar prin culoare – albastru – puritate și fidelitate.

Crucea Șaguniană – elementul central din siglă face trimitere la ocrotitorul ITO 2018, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Brațele crucii includ, în cromatica lor, culorile drapelului României (albastru, galben și roșu), pentru a sublinia momentul istoric aniversar în care se desfășoară întâlnirea de la Sibiu, Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Prin forma lor, brațele crucii simbolizează comuniunea a patru tineri celebrând împreună. Cercul din centrul crucii indică faptul că evenimentul are loc în centrul țării, la Sibiu.

Cel de-al treilea element reprezintă titlul întâlnirii, locul și perioada în care se desfășoară.

ITO 2018 este organizat de Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu:

  • Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS);
  • Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Sibiu;
  • Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
  • Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”;
  • Centrul de Tineret Seminarium Transsilvanicum.

Mai multe informații despre eveniment puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului și pe site-ul ito2018.ro.

Sursă text: http://www.ito2018.ro/

http://basilica.ro/

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *