Alege Școala! – o șansă la educație

Alege Școala! – o șansă la educație

Alexandra Drugan

Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, derulează proiectul “Alege Școala!“, în perioada aprilie 2018 – aprilie 2021, în 7 comunități din 3 județe (Ialomița, Prahova, Constanța): Armăsești, Drăgoești, Roșiori, Maia, Rădulești, Vălenii de Munte și Medgidia.

În cadrul proiectului, 1036 copii beneficiază de activități remediale și extracurriculare menite să contribuie la prevenirea abandonului școlar. În contextul socio‑economic actual, proiectul „Alege Școala!” este extrem de benefic, având în vedere că în România ultimilor ani fenomenul de părăsire timpurie a şcolii tinde să se amplifice.

Biserica Ortodoxă Română, pe lângă bogăţia sa spirituală, mai deţine un puternic şi prețios potențial uman– preoţii – şi cea mai extinsă reţea instituţională din ţară, ceea ce îi oferă un mare avantaj şi o şansă în plus pentru a întări motivația educațională.

Prin proiectele pe care le derulează, Patriarhia Română se străduieşte să-i integreze pe copii în duhul prieteniei şi al comuniunii, să prevină abandonul şcolar în familiile sărace şi în cele în care părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Prin taberele pe care le organizează în cadrul proiectului, Biserica  se străduieşte să suplinească lipsa de afecţiune părintească, lipsa atmosferei de familie şi încurajează copiii să își cultive talentul în folosul Bisericii şi al societăţii.

În vederea stimulării copiilor pentru a frecventa şcoala, pe parcursul celor trei ani vor fi desfăşurate mai multe activităţi, dintre care menționăm: dezvoltarea şi implementarea unor programe de sprijin pentru creşterea accesului şi participării copiilor la educaţie; derularea unui program de tip “şcoală după şcoală” şi implementarea în cadrul programului a unui toolkit educaţional inovativ adaptat nevoilor copiilor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *