Acțiuni sociale intensificate în perioada Postului Mare în Parohia „Sfântul Nicolae – Coiciu” din Constanța

Acțiuni sociale intensificate în perioada Postului Mare în Parohia „Sfântul Nicolae – Coiciu” din Constanța

Ionuț Druche

Persoanele defavorizate din Parohia „Sfântul Nicolae – Coiciu” din Constanța beneficiază în fiecare sâmbătă din perioada Postului Mare, de proiectul social „Flămând am fost și M-ați hrănit”, susținut de preoții și credincioșii parohiei. Astfel, în fiecare sâmbătă, peste 50 de persoane aflate în diferite situații de risc primesc pachete cu alimente și asistență religioasă.

Preotul paroh Ioan Istrati a declarat pe pagina sa de facebook că:

„În fiecare Sâmbătă din Postul Mare, trimitem mâncare celor sărmani, bolnavi, bătrâni sau vulnerabili din parohia noastră, în cadrul actțunii filantropice “Flămând am fost şi M-aţi hrănit”. Pentru mâine (n.r. sâmbătă 24.02.2018) 53 de pachete voluminoase vor ajunge la cei ce au nevoie. Mulțumim doamnelor din Comitetul parohial care s-au ostenit și donatorilor. Dumnezeu să vă facă parte de rai!”.

Printre doamnele din Comitetul parohial care s-au ocupat de pregătirea pachetelor s-a numărat și Gabriela Tănase, care a declarat la sfârșitul primei activități următoarele:

„Iubirea de aproapele, smerenia, blândețea, compătimirea și binefacerea sunt unele din multele stări duhovnicești ale părinților preoți ai Parohiei noastre “Sf. Nicolae”, pr. paroh Ioan Istrati, pr. George Dima și pr. Gavrila Bogdan Tudor, care au încheiat cu bine prima zi a acțiunii filantropice „Flămând am fost și M-ați hrănit”. Mulțumim tuturor celor ce s-au implicat în buna desfășurare a acestei activități!”.

În perioada Postului Mare pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului au fost intensificate acțiunile social-filantropice, prin care persoane aflate în diferite situații de risc primesc puțină alinare din partea parohiilor unde sunt arondați.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *