Acțiuni social-filantropice în parohia Runcu din Arhiepiscopia Tomisului

Acțiuni social-filantropice în parohia Runcu din Arhiepiscopia Tomisului

Ionuț Druche

Deși am încheiat o perioadă în care am fost mai sensibili față de semenii noștri aflați în diverse nevoi, în parohia Runcu din Arhiepiscopia Tomisului activitățile social-filantropice sunt în plină desfășurare. Acest lucru se desfășoară într-o frumoasă colaborare între parohia Runcu, condusă de preotul Constantin Nedelcu și subfiliala Crucea Roșie Runcu, coordonată de doamna preoteasă Elena Nedelcu, subfilială înființată în localitatea Runcu în martie 2016.

Părintele paroh Constantin Nedelcu a declarat pentru Revista Tomisul Ortodox cum s-au desfășurat  activitățile social-filantropice în săptămâna care se încheie: „Între 8 și 12 ianuarie 2017 în localitățile Runcu și Nistorești, 100 de persoane au primit haine și încălțăminte noi, iar 80 de familii au primit alimente, atât perisabile cât și neperisabile. Satul Runcu numără 114 familii cu 50 de persoane aflate în diferite situații de risc, iar satul Nistorești numără 25 de familii cu aproape 70 de persoane aflate în diverse situații de risc. Alături de subfiliala Crucea Roșie Runcu și Serviciul  Social al Arhiepiscopiei Tomisului, care ne sprijină prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie în toate acțiunile, mai sunt și câțiva oamenii de bine, care întind o mână de ajutor celor mai greu încercați de soartă din aceste două sate. Încercăm ca cel puțin odată pe lună să fim aproape de aceste suflete. La începutul fiecărui an școlar toți copiii din satele Runcu și Nistorești primesc de la ghiozdan până la rechizite, tot ceea ce le este necesar pentru școală”.

Părintele paroh Constantin Nedelcu

Părintele Constantin Nedelcu s-a născut pe 20 martie 1983, în comuna Ziduri, județul Buzău. A urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Ciolanu, județul Buzău, și pe cele ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța, între anii 2003-2007. Pe 29 octombrie 2005 s-a căsătorit cu Elena Neagu, cu care are trei copii: Iulian, Alexia și Delia-Andra. A fost hirotonit preot pe 1 octombrie 2008 de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe seama parohiei Runcu.

Fotografii de la activitățile desfășurate în parohia Runcu și filiala Nistorești:

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *