A trecut la cele veșnice preotul Costică Moroianu

A trecut la cele veșnice preotul Costică Moroianu

Ionuț Druche

Luni, 2 septembrie 2019, a plecat din această viață preotul ic. stvr. Costică Moroianu, slujitor al bisericii „Sfântul Nicolae – Coiciu” din Constanța, între anii 1995 și 2015. Slujba înmormântării va avea loc miercuri, 4 septembrie 2019, de la ora 11:00, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, din zona Cora Brătianu.

Preotul Costică Moroianu s-a născut pe 5 septembrie 1951, în orașul Constanța, din părinții Alexandru și Victoria. A urmat cursurile Seminarului Teologic din Buzău, între anii 1966 și 1971, și pe cele ale Institutului Teologic din București, promoția 1975. A fost hirotonit preot în ziua de 24 ianuarie 1977 pe seama parohiei Pantelimonul de Sus, de care aparținea și filiala Runcu. Aici a slujit până în anul 1995, perioadă în care a restaurat integral biserica din Pantelimonul de Sus, grav avariată în urma cutremurului din 1977, precum și biserica din Runcu, avariată în urma unor inundații.

1967, Buzău / Seminaristul Costică Moroianu (în dreapta, cum se privește la fotografie, al treilea, din primul rând din spatele scaunelor pedagogilor). Sursă foto: www.constantinalecse.com  

Timp de 20 de ani, între 1995 și 2015, a slujit la biserica „Sfântul Nicolae – Coiciu”, fiind foarte iubit și apreciat de enoriașii pe care îi avea în păstorire. A publicat mai multe volume de poezie religioasă: „Cruce și Înviere”, „Vestind Învierea”, „Lumini și Înviere”, „Se naște Cuvântul” și volumul de povestiri duhovnicești: „Împărăția veșnicei iubiri”. A  colaborat cu revistele: „Femeia ortodoxă”, „Învierea”, „Porunca Iubirii”. De asemenea, s-a remarcat și ca un iscusit pictor de icoane pe sticlă. Pentru merite deosebite a fost hirotesit iconom-sachelar și iconom-stavrofor în anul 2009.

Volume de poezie semnate de preotul ic. stvr. Costică Moroianu:

Icoane pe sticlă, realizate de preotul ic. stvr. Costică Moroianu:

Arhivă foto: Ionuț Druche

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *